ФОРУМ

ФОРУМ

ПошукПошук   Користувачі   Реєстрація   Вхід
Сьогодні: 31.12.2025 - 06:36:13
Сторінки:  1  

Державна підтримка альтернативної енергетики

АвторПовідомлення

Nefertiti

Реаліст до мозку кісток

Статистика:

Доброго дня! Підкажіть будь ласка, чи актуально зараз розглядати програми підтримки для встановлення відновлювальної енергетики? Чув що держава якось допомагає в цьому питанні, але інформації багато і вона суперечлива. Може хтось в курсі останніх новин чи сам користувався такими програмами? Дуже цікавить чи варто взагалі на це розраховувати.

Повідомлення # 1 26.10.25 - 11:46:48
RE: Державна підтримка альтернативної енергетики

Foolley

Реаліст до мозку кісток

Статистика:

Цитата:
Доброго дня! Підкажіть будь ласка, чи актуально зараз розглядати програми підтримки для встановлення відновлювальної енергетики? Чув що держава якось допомагає в цьому питанні, але інформації багато і вона суперечлива. Може хтось в курсі останніх новин чи сам користувався такими програмами? Дуже цікавить чи варто взагалі на це розраховувати.
Так, дійсно є різні програми підтримки, але вони постійно змінюються. Наскільки я знаю, зараз можна отримати часткову компенсацію на встановлення обладнання, але треба відповідати певним критеріям. Ще є можливість продавати надлишки електроенергії за спеціальним тарифом, що теж непогано допомагає окупити вкладення. Але тут важливо розуміти, що умови можуть змінюватися, тому краще уточнювати актуальну інформацію безпосередньо перед встановленням. В будь-якому разі, навіть без грантів система себе виправдовує через економію на рахунках.

Повідомлення # 2 26.10.25 - 12:05:05

kongo32

Реаліст до мозку кісток

Статистика:

Привіт! Я якраз цього року встановлював і розбирався з усіма цими питаннями детально. Щодо фінансової підтримки - так, вона є, але треба збирати документи і проходити процедуру оформлення. Я особисто не чекав на це і встановив за свої кошти, бо терміни очікування були невизначені. Зате скористався можливістю продажу енергії, що дає додатковий дохід. Якщо хочете дізнатися більше про умови та можливості, раджу переглянути інформацію про грант на сонячні панелі 2025. Там все розписано досить докладно, включно з актуальними тарифами.

Повідомлення # 3 26.10.25 - 12:38:50
Первый кораблик для прикормки : Попередня темаНаступна тема: Как правильно уволится с работы?
Сторінки:  1  

Повідомлення
Ім'я
Повідомлення

Натисніть на точку біля імені для звернення до користувача

Адміністратор заборонив відповідати гостям на повідомлення! Для реєстрації пройдіть за посиланням: зареєструватися

Учасники