ФОРУМ

ФОРУМ

ПошукПошук   Користувачі   Реєстрація   Вхід
Сьогодні: 31.12.2025 - 11:15:06
Сторінки:  1  

Перехід на органічне землеробство

АвторПовідомлення

astera

Реаліст до мозку кісток

Статистика:

Доброго дня, шановні форумчани! Хто стикався з органічним землеробством? Наскільки реально перейти на органіку середньому господарству, які перспективи ринку, чи є попит на органічну продукцію? Думаю про цей напрямок, але інформації обмаль, а та що є - часто суперечлива.

Повідомлення # 1 14.10.25 - 22:17:50
RE: Перехід на органічне землеробство

Persona_y

Реаліст до мозку кісток

Статистика:

Органічне землеробство - це довгострокова інвестиція, треба бути готовим до труднощів перехідного періоду. Три роки сертифікації, коли вже не можна використовувати хімію, але продукція ще не вважається органічною і не можна продавати за підвищеною ціною. Це серйозне випробування для фінансів господарства. Але якщо пройти цей етап, перспективи є - попит на органіку зростає, особливо на експорт. Потрібно розуміти, що врожайність буде нижча, але ціна вища. Головне - знайти канали збуту заздалегідь, бо продати органіку як звичайну продукцію - це втратити всю економічну доцільність переходу.

Повідомлення # 2 14.10.25 - 23:15:04

m@rinka

Реаліст до мозку кісток

Статистика:

Я знаю кілька господарств, які успішно працюють в органічному сегменті, але всі вони ретельно готувалися до переходу. Це не спонтанне рішення, а продумана стратегія на роки вперед. Треба вивчати ринок, технології, знаходити однодумців і консультантів. Я сам поки не готовий до такого кроку, але цікавлюся темою і слідкую за розвитком органічного руху в Україні. Найкраще джерело інформації для мене - агропортал https://agroportal.ua/, де регулярно публікуються матеріали про органічне виробництво. Там є інтерв'ю з органічними фермерами, статті про сертифікацію, огляди ринку органічної продукції, інформація про можливості експорту. Недавно читав матеріал про вимоги європейських мереж до органічної продукції - дуже пізнавально. Якщо серйозно цікавишся цією темою, раджу почитати все, що там є по органіці, це допоможе зробити зважений вибір.

Повідомлення # 3 15.10.25 - 00:14:35
Одесса. Продам самок эублефара. : Попередня темаНаступна тема: Термообработка деталей Киев
Сторінки:  1  

Повідомлення
Ім'я
Повідомлення

Натисніть на точку біля імені для звернення до користувача

Адміністратор заборонив відповідати гостям на повідомлення! Для реєстрації пройдіть за посиланням: зареєструватися

Учасники